vineri, 9 mai 2014

Lansare de carte: Ioan Potop, volum de poezie „Priviri în interior”



Pentru a dezvolta gustul pentru lectură, sensibilitatea creativă şi totodată, spiritul critic, elevii clasei a X-a E, împreună cu doamnele prof. Marioara Donca şi Rodica Mone au participat la o lansare de carte în cadrul Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu" din Baia Mare, respectiv a volumului de poezie "Priviri în interior" de Ioan Potop.



Elevii au participat cu recitări din creaţia autorului, fiecare dintre ei comentând apoi creaţia citită în funcţie de propria sensibilitate, pe care o dezvoltă lectura unui text postmodernist.
 
Elevii au fost apreciati de autor si de ceilalti membri ai prezidiului si ai publicului participant, profesori,  jurnalisti, mass-media locala.

Cerc de astrofizică la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu”

 
elevii alături de dna. prof. Laura Teşileanu

     "O minunată lume a exploziei de culori, guvernate de legile fizice ale Universului, astfel poate fi descrisă ora petrecută la cercul de astrofizică.
     O altfel de lume, mai puţin întâlnită de oamenii obişnuiţi se regăseşte în profunzimea discuţiilor purtate în timpul ‘’redescoperirii’’ reacţiilor nucleare din interiorul stelelor, dar şi a canalizării energiei interioare spre acţiuni complexe şi rezultate de lungă durată, cum ar fi evoluţia Universului.
     Deşi nu suntem un grup numeros, ci doar o mână de oameni, avem în comun dorinţa arzătoare de a cunoaşte cât mai multe lucruri despre lumea în care trăim.
     Scopul întâlnirilor noastre este aceela de a descoperi ceea ce alţii au observant şi cercetat înaintea noastră. Cu toţii suntem mânaţi de o curiozitate aparte pe care ne-o stârneşte necunoscutul.
    Concluzionând, micile noastre discuţii cuprind teme mari care au la temelie începuturile Universului." (Maria Toporan, 10H)