joi, 25 octombrie 2012

Voluntariat în "Săptămâna prevenirii criminalității"

         Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a desfășurat în perioada 24-28 septembrie 2012 a VII-a ediție a programului ”Săptămâna prevenirii criminalității”, al cărui scop este reducerea infracționalității. 
         Printre partenerii implicați în campanie se numără Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare şi Club Sportiv Mara 2010 Baia Mare.

24 Septembrie - Ziua prevenirii delincvenței juvenile 

Elevii clasei a XI-a G, împreună cu dirig. prof. Ioana Timiș, au participat la o conferință alături de reprezentanţi ai conducerii instituţiei.

S-a realizat astfel instruirea primului lot de voluntari ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
Implicarea tinerilor în activitățile de prevenire reprezintă cea mai bună alternativă la delincvenţă.
25 Septembrie - Ziua prevenirii victimizării minorilor

Copiii de etnie romă care beneficiază de serviciului Centrului Comunitar Romani de pe strada Electrolizei,  au primit vizita polițiștilor pentru activități de prevenire și sprijinul copiilor de la Clubul Sportiv Mara 2010, pentru organizarea unei partide de fotbal.
Elevii voluntari din cadrul   Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare le-au înmânat copiilor cadourile primite de la sponsori.


26 Septembrie - Ziua prevenirii infracțiunilor de furt

Echipa de voluntari în campania de prevenire a participat la activităţi stradale pentru prevenirea furturilor din autoturisme şi din locuinţe, în vederea creșterii nivelului de informare a cetățenilor.

Un comentariu: