luni, 6 mai 2013

Voluntariat la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş

    La finele săptămânii de şcoală altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun – elevi şi dascăli îşi fac bilanţul. Printre multe alte activităţi, parte din elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au optat pentru voluntariat. 
   Clasa a 9-a E, împreună cu diriginta lor, prof. Rodica Mone, au dat o mână de ajutor celor care îşi desfăşoară activitatea la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş - Bastionul Măcelarilor, respectiv la ONG „Împreună pentru voi”.


   La Bastion, elevii au încodeiat ouă pentru Paşte, au învăţat cîte ceva despre origami şi şi-au exersat priceperea în activităţi de ghidaj a unor grupuri de elevi mai mici. 

    
     La ONG „Împreună pentru voi”, elevii au desenat, au pictat, au confecţionat obiecte decorative împreună cu tineri asistaţi, au intrat în primele taine ale arhivării de documente, au pregătit masa de prânz împreună...



... şi au răsfăţat-o pe micuţa Tigris

    
     „Am ales să-i implic pe elevii mei în acţiuni de voluntariat pentru că mi se pare important să-i învăţăm să ajute, să facă servicii, să dea din timpul şi din priceperea lor fără să aştepte să primească ceva în schimb. Şi pentru că toţi mai avem de învăţat ce înseamnă cu adevărat să fim împreună. Nu în ultimul rând, voluntariatul e o bună ocazie să demonstreze că au iniţiativă, că vor să contribuie şi să facă parte dintr-o echipă.” – dirig. Prof. Rodica Mone