luni, 7 octombrie 2013

Voluntariat în ”Săptămâna prevenirii criminalității”


      În perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2013, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române derulează, la nivel naţional, cea de-a opta ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.
      Activităţile desfăşurate urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.


LUNI, 30.09.2013 – Ziua Prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului

     Elevii clasei a XII-a G au fost invitați la conferința desfășurată la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, la care a participat din partea Conducerii IPJ Maramureș, dl. Comisar șef Todoran Ionel, ofiţerul sociolog din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Grozavu Cecilia, cât şi alţi specialişti.  


Totodată, s-a făcut instruirea lotului de voluntari ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, prin dezbaterea următoarelor teme:
- atribuțiile Poliției
- activitatea preventivă în cadrul Poliției
- contractul de voluntariat



      În prima zi din ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate de la Poliţia Municipiului Baia Mare, împreună cu voluntarii poliţiei, elevi ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu, echipaţi cu veste inscripţionate „Voluntar Poliţia Română”, au desfăşurat activităţi stradale în municipiu şi au distribuit cetăţenilor pliante cu recomandări preventive. 









     Acţiunea de distribuire de pliante a avut ca scop prevenirea comiterii furturilor din locuinţă şi din autoturisme pe raza municipiului. Poliţiştii şi voluntarii elevi au oferit pliante cu recomandări preventive cetăţenilor aflaţi în zonele centrelor comerciale de pe Bulevardele Unirii şi Traian, străzile  Progresului, George Coşbuc, Gheorghe Bilaşcu şi Vasile Alecsandri.



        Băimărenii aflaţi la cumpărături sau cei contactaţi la domiciliu de poliţişti au primit materialele cu mesajele preventive şi au discutat cu poliţiştii despre cauzele producerii de furturi din locuinţă precum şi despre modalităţile de protecţie a bunurilor personale.
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu