miercuri, 19 decembrie 2012

Seminar informațional pentru elevii care doresc să studieze în străinătate



     În ultimii ani tot mai mulţi dintre elevii noştri au ales să-şi continue studiile în afara ţării. Majoritatea decid să plece pentru experienţa academică, pentru un proces de învăţare de o calitate superioară, desfăşurat într-un mediu multicultural. În luarea unei decizii atat de importante ca studiul in străinătate este esenţial să afli toate detaliile, sa fii cât mai informat şi să primeşti cele mai bune sfaturi.


     Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor elevilor noştri din clasele terminale, la data de 11.10.2012 s-a desfăşurat în liceul nostru un seminar în parteneriat cu grupul Educativa, care oferă tinerilor români consiliere și asistență pentru admiterea la instituții de învățământ superior din Marea Britanie, Danemarca, Grecia, SUA și Canada.

      
Elevilor li s-au oferit informații despre principalele sisteme educaționale din țările citate mai sus, despre taxele de școlarizare și alte costuri, precum și despre posibilitățile de finanțare.

      
De asemenea, elevii au fost informați despre consilierii care îi pot ajuta la întocmirea dosarelor și în tot ce este necesar pentru efectuarea unuia dintre pașii definitorii pentru viitorul lor.

  
 Responsabilii activităţii: 

  • Director, prof. Marius CRĂCIUN
  • Director adjunct, prof.dr Ileana VASILESCU
  • Consilier Educativ, prof. Maria CIUMĂU



luni, 26 noiembrie 2012

Activitate OUTDOOR - Excursie Izvoare 27-28 Octombrie 2012



     Este octombrie. Anotimpul ruginiu, plin de culoare şi farmec a sosit. În drumul său peste pământul încărcat de verdeaţă, toamna, precum un pictor priceput, preschimbă culoarea peisajului în tonuri calde de galben-maroniu.


            Nici țipenie de om nu se avântă pe căile pustii ale Staţiunii Izvoare. Încremenirea este totală, semn că atmosfera de aici nu este prielnică pentru o plimbare. Singurii mușterii, care cutreieră nestingheriţi cărările pădurii pastelate sunt elevii clasei a X-a D şi… vântul rece de toamnă.  


           Elevii îmbujoraţi au admirat jocul de culori ale toamnei, natura împietrită şi au respirat din plin aerul proaspăt. 


             
           Au gătit… 

            Au desfăşurat jocuri recreative… 


        Dar mai ales au socializat, au încercat să se cunoască mai bine, s-au legat noi prietenii şi s-au consolidat cele vechi. Două zile de neuitat ! 


                                                                                                      Dirig. prof. Maria CIUMĂU

joi, 25 octombrie 2012

Voluntariat în "Săptămâna prevenirii criminalității"

         Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a desfășurat în perioada 24-28 septembrie 2012 a VII-a ediție a programului ”Săptămâna prevenirii criminalității”, al cărui scop este reducerea infracționalității. 
         Printre partenerii implicați în campanie se numără Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare şi Club Sportiv Mara 2010 Baia Mare.

24 Septembrie - Ziua prevenirii delincvenței juvenile 

Elevii clasei a XI-a G, împreună cu dirig. prof. Ioana Timiș, au participat la o conferință alături de reprezentanţi ai conducerii instituţiei.

S-a realizat astfel instruirea primului lot de voluntari ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
Implicarea tinerilor în activitățile de prevenire reprezintă cea mai bună alternativă la delincvenţă.
25 Septembrie - Ziua prevenirii victimizării minorilor

Copiii de etnie romă care beneficiază de serviciului Centrului Comunitar Romani de pe strada Electrolizei,  au primit vizita polițiștilor pentru activități de prevenire și sprijinul copiilor de la Clubul Sportiv Mara 2010, pentru organizarea unei partide de fotbal.
Elevii voluntari din cadrul   Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare le-au înmânat copiilor cadourile primite de la sponsori.


26 Septembrie - Ziua prevenirii infracțiunilor de furt

Echipa de voluntari în campania de prevenire a participat la activităţi stradale pentru prevenirea furturilor din autoturisme şi din locuinţe, în vederea creșterii nivelului de informare a cetățenilor.