luni, 27 ianuarie 2014

Sub auspicii eminesciene, un modest omagiu poetului nostru

     Au pasit timid in lumea creatiei literare, dar au ajuns dupa patru ani sa se dezvolte si sa isi evidentieze talentul literar. Liceenii de la Colegiul National Mihai Eminescu Baia Mare au lansat in data de 17 ianuarie, un nou numar din revista scolii, “Crisalide”, in care au inclus poezii, proza si interviuri realizate chiar de ei. De asemenea, cei mai activi redactori ai revistei au fost premiati.


     Ca un mic fluturas care se lanseaza sovaielnic in zbor, au pasit in urma cu patru ani liceenii de la Colegiul National Mihai Eminescu intr-un proiect care viza realizarea unei reviste de creatii literare, “Crisalide”. Ajunsi la final de liceu, elevii se mandresc cu activitatea pe care au avut-o, considerand ca pentru ei a fost un inceput frumos care le-a dat sansa sa se exprime prin cuvinte despre lumea care-i inconjoara, despre bucuriile si tristetile la care au fost partasi.


    “Asa cum este si numele revistei, crisalide inseamna de fapt o dezvoltare a eului nostru. Crisalide din coconul acela mic de fluture va ajunge un frumos fluture. Poate asa si noi vom deveni niste scriitori cunoscuti. Pe tot parcursul celor patru ani de liceu am publicat in fiecare numar, am avut aceasta bucurie si onoare de a colabora cu doamna profesoara Marioara Donca si pot sa spun ca m-a incantat”, a relatat una dintre eleve, Elena Paun (XII G).
    O alta liceeana, Emanuela Jentea (XII C), a aratat ca “rolul meu a fost sa ma ocup de coperta. Pozele sunt realizate de mine. Mi-a facut placere ca am putut sa lucrez si sa colaborez cu doamna Donca. Si consider ca revista a avut un rol important in dezvoltarea noastra. Patru ani este ceva”.
     Lansarea revistei a fost inclusa in seria manifestarilor organizate la colegiul baimarean cu ocazia aniversarii a 164 de ani de la nasterea marelui poet national Mihai Eminescu. “Primul numar s-a numit Toamna bobocilor, apoi Primavara bobocilor. Apoi ne-au venit alte idei, urmatoarele s-a numit Zbor, Meandre, Metamorfoze si acum Memento pentru ca este un moment de amintiri, de retrospectiva cu privire la cei patru ani de liceu. Asa il omagiem pe Mihai Eminescu si pe patronul nostru spiritual dedicandu-i aceste creatii”, a spus coordonatorul revistei, profesorul Marioara Donca.
    Cu aceasta ocazie, au fost premiati si cei mai activi redactori ai revistei. Ajunsa la cel de-al saptelea numar, publicatia se bucura de sprijinul financiar al Primariei municipiului Baia Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu